Robert Hajnal – Primul ultramaratonist ce se alătură proiectului Transylvania Legends

Îndrăgostit de alergare și aventură, alergătorul montan Robert Hajnal, votat cel mai bun ultramaratonist român*, este unul dintre acei oameni speciali care se dedică întru totul misiunii pe care și-a ales-o în anul 2012, anul în care s-a apucat de alergare.

„Sunt om de munte și am o viziune clară despre ce vreau sa fac în viața mea: Îmi imaginez o lume în care fiecare om face sport și își pune pe primul plan sănătatea.”

Este o viziune la care lucrează necontenit și căreia i-a dat și o formă: „TrailRunning Academy”. Un proiect demarat în anul 2016 prin care oferă posibilitatea alergătorilor să fie antrenați și direcționați cum i-ar fi plăcut lui să fie mentorat  încă de când a luat parte la primul concurs de alergare.

Detalii: https://trailrunningacademy.com

Este un om corect și onest cu el însuși, un autodidact înțelept, care și-a dat seama că, fără un plan bine pus la punct, fără disciplină și mai ales fără un obiectiv clar, succesul și performanța nu pot fi atinse.

Deține recordurile celor mai importante ultramaratoane din România:

Transylvania – 100km (6650 m diferență): 15h 19min – locul I, record de cursă

UltraBug – 101km (3875 m diferență): 9h 04min – locul I, record de cursă

Maraton 7500 – 94km (7350 m diferență): 16h 05min – locul I, record de cursă

CiucașX3 – 105km (4950 m diferență): 11h29min – locul I, record de cursă

Via Maria Theresia – 82km (4250 m diferență): 9h 17min – locul I, record de cursă.

Cât privește competițiile din alte țări, Robert a reușit să obțină rezultate incredibile.

În 2017 s-a clasat pe poziția a 5-a la cunoscutul Lavaredo Ultra Trail și tot pe poziția 5 la Ultra-Trail Cape Town din binecunoscutul circuit Ultra Trail World-Tour.

A continuat să alerge competiții din seria Ultra Trail World-Tour și astfel că a apărut cea mai bună clasare posibilă în 2018 la cel mai cunoscut ultramaraton montan din lume. Locul 2 la UTMB – Ultra Trail du Mont Blanc, o performanță incredibilă la acel moment.

În 2019 s-a clasat pe un binemeritat loc 4 la unul dintre cele mai speciale ultramaratoane din lume – MIUT – Madeira Island Ultra Trail 115 km (POR), iar anul trecut, a câștigat Olympus Mythical Trail în Grecia.

O aventură asemănătoare cu „Transilvania Legends” a fost  traversarea Meridionalilor și a Orientalilor în alergare, în doi ani diferiți alături de doi prieteni.

În Orientali a alergat mai mult de jumătate din distanță alături de Adelin Udeanu iar în Meridionali alături de Andrei Preda. Cele două aventuri au însumat mai mult de 800 de kilometri și peste 50000 m diferență pozitivă de nivel. Și povestea nu se oprește aici. În următorii ani și-a propus să facă toți Carpații. Oare cât îi va lua să parcurgă distanța de aproximativ 1000 kilometri?

Anul acesta se alătură aventurii – Transylvania Legends.

Cea mai spectaculoasă, unică și provocatoare competiție din România a anului 2021.

Transylvania Legends: Ce te-a determinat să participi la această competiție nebună?

Robert Hajnal: Eu și competiția Transylvania Legends împărtășim câteva lucruri în care credem: aventura, descoperirea de noi locații, timp de calitate petrecut cu mine în timpul alergării și timp de calitate petrecut cu alți oameni care au aceeași pasiune: alergarea.

TL: Ți-ai făcut un plan? Câte etape vei alerga?

Robert: Sunt extrem de nerăbdător să iau startul la cel puțin 3 etape. Este una din situațiile în care îți dorești ca planul de acasă să nu se potrivească cu cel din târg și cred că îmi voi abandona planul făcut „pe hârtie” și voi alerga mai multe etape. Chiar și pentru mine 600 de kilometri de alergare reprezintă o depășirea a zonei de confort și mă voi alinia la start umil în fața acestei distanțe.

TL: Cui ai vrea să recomanzi Transylvania Legends?

Robert: Îmi vine în minte citatul lui Rob Siltanen:

„The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently”. Acestora și celor cu spirit de aventură, celor cărora o zi perfectă înseamnă ore neîntrerupte petrecut în natură, pe un drum necunoscut. Iar finalul zilei te aduce la lumina unui foc înconjurat de oameni care îți împărtășesc pasiunea.

TL: Mulțumim Robert că te-ai alăturat proiectului.

Robert: Ne vedem la start!

Vino și tu alături de Robert Hajnal și de mulți alți alergători pasionați într-un ultramaraton de poveste pe Via Transilvanica!

Robert Hajnal, primul ultramaratonist ce se alătură proiectului Transylvania Legends.

Un om cu dragoste de viață, pasionat de alergare și aventură, un ultramaratonist de performanță care adună competiție după competiție experiențe de neuitat, medalii, titluri și recunoaștere internațională, continuă și în anul 2021 să se provoace și să se autodepășească.

Pe 22 Aprile, Robert se alătură la linia de start alături de mulți alți alergători pasionați, în cea mai provocatoare și unică competiție a anului 2021 din România – Transylvania Legends.

Descoperă-l pe omul și ultramaratonistul Robert în articolul de mai jos. Un articol în care vei afla parcursul lui în acest sport minunat început în anul 2012, precum și, de ce a spus DA competiției – Transylvania Legends:

https://transylvania-legends.com/robert-hajnal

👉 Înscrie-te și tu într-o călătorie incredibilă în care vei alerga cât jumătate de Românie și alătură-te legendelor care nu contenesc în a-și trăi visul clipă de clipă:

https://transylvania-legends.com

Transylvania Legends – Trăiește aventura!

*de către publicația 4RUN.RO în anul 2017 și 2018

Sursa foto: @OnTheRidgeMedia & @FishEye.ro

Facebook
Twitter
LinkedIn

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce mai aștepți?

Înregistrează-te pentru cursa din 2022!