Materiale utile

De aici poți descărca în format PDF materialele necesare participării în cursă:

Regulament

Competiția este organizată de Împlinire SRL, în parteneriat cu Tikaboo România, Florin Alexandru, Profa de mate, și are drept scop promovarea alergării în aer liber și strângerea de fonduri pentru Aşezământul de Copii ”Sf. Ierarh Leontie” 

Prin participarea la această competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului regulament prin semnarea declarației pe proprie răspundere.

Orice alergător trebuie:
  – să fi împlinit, până la data concursului, vârsta de minimum 18 ani;
  – să fie bine pregătit şi pe deplin conştient despre specificul, lungimea şi durata cursei;
  – să respecte regulile de circulaţie şi de conduită în public, având în vedere că anumite porţiuni de pe traseu traversează localităţi sau alte locuri publice ce nu sunt închise circulaţiei;
     – să fie pe deplin conştient că rolul organizatorilor nu este acela de a ajuta un alergător să depăşească problemele menţionate mai sus şi că pentru o astfel de activitate , securitatea personală depinde de capacitatea fiecăruia de a se adapta la problemele întâlnite sau preconizate;
     – să aibă abilitatea să parcurgă un traseul competiției în siguranţă folosind harta, informațiile din ghidul Via Transilvanica şi informaţiile din teren;
     –  participarea anterioară la alte curse de acest gen este folositoare pentru acumularea de experienţă;
     – să cunoască regulamentul concursului şi să fie de acord să accepte fără rezerve termenii şi condiţiile de participare; 

   Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele curselor, amplasamentul punctelor de control si timpii limita, toate acestea fiind communicate tuturor concurentior prin e-mail/ media sau alte mijloace.

Competiția se va desfășura în perioada 13 –  21 mai 2022 pe traseul Via Transilvanica cu start de la Mănăstirea Putna și sosire în localitatea Mediaș.

12.05.2022 sosire participanți Așezământul de copii Sfântul Leontie și predare kit-uri.

12.05.2022  Ședința tehnică, ora 20:30

13-21.05.2022 Desfășurare concurs.

21.05.2022 Festivitate premiere după sosirea ultimului alergător – în jurul orelor 20:00

Desfășurarea competiției: această competiție se adresează sportivilor amatori și profesioniști care au împlinit vârsta de 18 ani până la data desfășurării întrecerii și s-au înscris în limita numărului maxim de locuri disponibile.

Traseul parcurge drumuri naționale, drumuri forestiere, cărări de munte, traversează râuri,  orașe, munți, dealuri etc. dar mai ales sate tradiționale cu localnici ospitalieri. 

Pe timpul desfășurării cursei, participanții nu pot părăși traseul de alergare și nici nu îl pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Părăsirea traseului de alergare stabilit poate duce la descalificarea concurentului.

Informații detaliate despre amplasarea punctelor de alimentare, drop bag, distanțe între puncte și diferențe de nivel ale traseului, pentru fiecare etapă în parte, se regăsesc în rubrica Traseu din meniul principal.

Fiecare concurent are un drop bag pe care îl va găsi în PC 2 al fiecărei etape exceptând etapa 7 unde drop bag-ul va fi în PC 3

Ultramaraton: 

Transylvania Legends se desfășoară în regim de semi-autonomie și cuprinde 8 etape conform rubricii Traseu din meniul principal, cu distanțe cuprinse între 71km și 91km.

Etapele 1-5 cuprind 4 sectiuni, etapa 6 are 3 sectiuni, etapa 7 are 5 secțiuni iar etapa 8 are 3 secțiuni. 

Principiul semi-autonomiei este capacitatea de a te descurca singur între două puncte de control, atât dpdv nutrițional și al hidratării, cât și dpdv al echipamentului și securității, permițând adaptarea la problemele întâlnite sau prevăzute (vreme rea, probleme fizice, accidentări, intalniri neprevăzute cu animale sălbatice etc.).

Fiecare alergător trebuie să aibă cu el pe toată durata cursei totalitatea echipamentului obligatoriu. În orice moment al cursei, rucsacul și conținutul său poate fi verificat de către oficialii cursei. Alergătorul este obligat să se supună acestor verificări cu bună credință, cu riscul descalificarii din cursă. Este interzisă însoțirea de-a lungul oricărei secțiuni a traseului cursei de către o persoană care nu este înscrisă în cursă.

Individual: participanții, prin înscriere la această competiție, au opțiunea de a alege să participe la una sau mai multe etape consecutive sau etape la alegere, cu mențiunea că fiecare etapa are un singur start.

Fiecare secțiune alergată se consideră finală odată ce un alergător a ajuns în punctul de control al secțiunii respective.

Orice secțiune finalizată se va cuantifica în clasamentul open chiar dacă în cazul unei etape, persoane respectivă aleargă o secțiune, două secțiuni, trei secțiuni sau integral.

În cazul unui abandon din orice motiv, concurentul are obligația de a anunța oficialii cursei. 

Traseul de concurs, puncte de alimentare

Traseul va parcurge Via Transilvanica, legendara „autostradă turistică” realizată cu suflet de Tibi Ușeriu și Alin Ușeriu din echipa Tăsuleasa Social, care prin acest proiect măreț a unit nordul cu sudul, estul cu vestul sau altfel spus, a unit cele 3 Românii mai mici: Moldova, Transilvania și Țara Românească. Traseul parcurge drumuri naționale, drumuri forestiere, cărări de munte, străbate orașe, sate, munți, dealuri.

Punctele de alimentare pentru fiecare etapă în parte se regăsesc în rubrica Traseu.

 • Băuturi: Apă, Cola,
 • Alimente: Alimente tradiționale: Pastramă, Brânză, Cașcaval, Produse din Rubarbăr specifice zonei Colinele Transilvaniei – Saschiz.
 • Alte produse: Măsline, Halva, Ciocolată, Biscuiți, Alune, Snacksuri, Mere, Banane, Fructe confiate.
Taxa de înscriere

Înscrierea participanților se poate face prin completarea formularului de înscriere online.

Prin completarea formularului de înscriere, participanții au opțiunea de a alege una sau mai multe etape la care să alerge, cu condiția să achite totalul sumei etapelor selectate.

Taxa de participare:
 • 1 etapă – 280 lei
 • 4 etape – 900 lei
 • 8 etape – 1600 lei

Participarea unui minor va fi condiționată de prezentarea unui ceritificat medical care să ateste faptul că participantul minor este apt pentru efort de durată și de însoțirea acestuia, pe țoată durata desfășurării evenimentului, de către un părinte/tutore legal precum și de o declarație pe propria răspundere, semnată de însoțitor înainte de startul competiției.

Echipament și condiții de concurs

Concurenții vor participa la competiție cu propriul echipament. Se recomandă concurenților să poarte echipament de alergare corespunzător condițiilor meteorologice din zonă și în funcție de data desfășurării competiției, precum și ținând cont de diferența de altitudine parcursă. Se recomandă ca fiecare participant să își aducă haine de schimb, care vor putea fi transportate, din zona de start în zonele de camping și zona de sosire, fie de către însoțitorii proprii, fie prin grija organizatorilor.

Numerele și kit-ul de participare vor fi puse la dispoziție de către organizatori și se vor înmâna concurenților după confirmarea plății și depunerea declarației pe proprie răspundere, în ziua de 12 mai 2022  în incinta Așezământului de copii Sf. Leontie din Rădăuți.

Alergătorii care au optat pentru anumite etape din concurs, vor ridica kit-urile de participare din localitatea de start al etapei la care s-au înscris, seara în jurul orelor 20:00 sau în dimineața cursei, cu maxim o jumătate de oră înainte de startul etapei.

Numerele de concurs se vor atașa la vedere!

Echipament obligatoriu:
 • încălțăminte sport cu profil montan
 • număr (dat de organizator)
 • haina de ploaie / vânt
 • apă 1 litru
 • telefon mobil (participanții sunt rugați să salveze numerele organizatorilor, să dezactiveze opțiunea număr privat și să se asigure, înainte de start, că acesta este încărcat la capacitate maximă)
 • baterie externă încărcată la start
 • sursă de lumină – lanternă, frontală ce va fi utilizată în mod obligatoriu pe timp de noapte
 • mănuși
 • căciulă/buff
 • al treilea strat de haine: suprapantalon + bluză cu mânecă lungă
 • rucsac alergare
 • fluier
 • folie supraviețuire
 • trusă medicală
 • 100 de lei/etapă
 • sac de dormit (în regim de dropbag)
 • cort (în regim de dropbag)
Echipament opțional:
 • bețe trekking
 • vestă reflectorizantă și/sau alte însemne reflectorizante/culori vizibile pentru a fi vizibili pe carosabil
 • igienă personală (prosop, șampon, săpun, detergent)
Extra – obligatoriu:
 • aplicația Via Transilvanica descărcată pe telefonul mobil și pregătită pentru utilizare.
Aplicația o găsiți în zona Suport din acest website.

Organizatorul își rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu îndeplinesc condițiile de echipare.

Start

13 mai 2022, la ora 7:00, va avea loc cursa copiilor (2 km) de la Așezământul de Copii Sf. Leontie din Rădăuți, unde sunteți cu toții invitați să alergați alături de ei sau să îi susțineți cu încurajările voastre

Startul oficial, etapa I, vineri, 13 mai la ora 8:00 de la Mănăstirea Putna. Deplasarea pe ruta Rădăuți – Mănăstirea Putna se va face cu autocar pus la dispoziție de către organizatori.

 • Etapa II: sâmbătă, 14 mai ora 08:00
 • Etapa III: duminică, 15 mai ora 08:00
 • Etapa IV: luni, 16 mai ora 08:00
 • Ziua 5, marți, 17 mai, va fi zi de relaxare în localitatea Câmpul Cetății.
 • Etapa V: miercuri, 18 mai ora 08:00
 • Etapa VI: joi, 19 mai ora 08:00
 • Etapa VII: vineri, 20 mai ora 08:00
 • Etapa VIII: sâmbătă, 21 mai ora 08:00
 • Festivitatea de premieră: sâmbătă, 21 mai în jurul orelor 20:30 – după sosirea ultimului alergător.

Organizatorii își rezerva dreptul de a modifica orele de start și timpii limita. Orice modificare în acest sens va fi comunicată participanților în timp util.

Stabilirea rezultatelor

Clasament Open

Departajarea concurenților se face după numărul de kilometri alergați la finalul celor opt etape.

Fiecare etapă se poate alerga integral sau parțial.

Alergarea parțială presupune finalizarea a cel puțin o secțiune dintr-o etapă.

Odată ce se pleacă din punctul de alimentare, concurentul se poate opri doar la următorul punct de alimentare și hidratare, punct ce corespunde cu finalizarea unei alte secțiuni.

Dacă se întâmplă ca doi concurenți să alerge același numar de kilometri, departajarea se va face în funcție de timpul în care se parcurg numărul de kilometri, timpul cel mai mic fiind considerat cel mai bun.

 • Premiere individual open – primele 5 locuri masculin și feminin.
 • Premiere etapă – primele 3 locuri masculin și feminin.
 • Diplome și medalii.
 • Premii speciale

Toți participanții care termină cursa integrală sau etapele selectate prin înscriere vor primi medalie de finisher și diplomă de participare.

Diplomele de participare vor fi în format electronic și vor putea fi descărcate de pe site, după afișarea rezultatelor.

Arbitrii de traseu

În diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasați arbitrii de traseu care vor supraveghea desfășurarea cursei.

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de trișare (scurtarea traseului, folosirea unui mijloc de transport etc.), concurentul va fi descalificat. Aceeași sancțiune va fi aplicata și alergătorilor care nu respecta prevederile acestui regulament

Regula de AUR:

Participanții care renunță la cursă pe parcursul alergării sunt obligați să se prezinte la cel mai apropiat punct al organizatorilor fie în zona de start, fie la un punct de alimentare, ori se pot adresa unui arbitru/însoțitor de traseu pentru a anunța organizatorii despre acest abandon.

În preziua întrecerii sau cel mai târziu în dimineața evenimentului până la ora 07:30, concurentul își va pune lucrurile personale pe care dorește să îi fie transportate de către organizatori la zona sosire într-un sac pus la dispoziție de către organizatori sau într-un alt bagaj personal, etichetat cu numărul său de concurs. Participantul îl va depune în locul special indicat de către reprezentanții organizatorilor, în vederea transportării acestuia în zona de sosire.

La terminarea cursei, concurentul își va putea ridica lucrurile personale de la organizatori în baza numărului de concurs. Locul de depozitare va fi permanent supravegheat.

Concurenții sunt datori pe toată durata cursei să protejeze mediul înconjurător, fiind interzisă aruncarea de deșeuri (ambalaje, lichide etc.) în alte locuri decât cele special amenajate, sub sancțiunea descalificării persoanei respective.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal. Că atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/ câștigătorilor la prezenta competiție și să le utilizeze conform prezentului regulament, al declarației participanților pe propria răspundere și legislației în vigoare.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament până la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.

Cazarea participanților va fi în campinguri amenajate de noi, organizatorii, tu trebuie doar sa iți aduci un cort, un sac de dormit și tot ce mai ai nevoie pentru un somn odihnitor pentru a-ți continua aventura.

Transportul acestora spre următorul punct va fi asigurat de noi, organizatorii.

Noi îți oferim foc de tabără cu cantec de chitară, peisaje de poveste, prieteni noi, ceaun cu mâncăruri tradiționale specifice zonei, dușuri călduțe și alte surprize plăcute.

Dacă un alergător dorește cazare la pensiune sau hotel, va rugăm să ne anunțați pentru eventuale recomandări, cu mențiunea ca nu ne vom ocupa personal de acest aspect.

Ca urmare a Ordinului nr. 667/1.236/2020 privind condițiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, toți participații (organizatori, voluntari, alergători, însoțitori, etc.) vor respecta următoarele măsuri:

 • 1. Deplasarea către și de la locul de desfășurare a evenimentului se va face respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități.
 • 2. Distribuirea kiturilor de participare se va face la locul evenimentului, în aer liber, cu păstrarea distanței sociale.
 • 3. Membrii echipei de organizare a evenimentului poartă măști de protecție. De asemenea, este necesar și obligatoriu ca și participanții să poarte măști de protecție la ridicarea kiturilor și în tot timpul petrecut în zona de start/finish. În cazul consumării de alimente/băuturi, participantul se distanțează de ceilalți participanți la minim 2 metri.
 • 4. Ședința tehnică, cu prezentarea traseelor, regulilor de concurs și măsurilor speciale de protecție, vă fi organziată în aer liber.
 • 5. Fiecare participant păstrează distanta de 2 metri în timpul ședinței tehnice, a zonelor de campare, a premierii sau a oricărei alte activități din zona start/finish, până la plecarea în curăa și imediat după sosirea din aceasta.
 • 6. Pe tot parcursul încălzirii participanții la activitatea sportivă se asigură că respectă distanța de siguranță de cel puțin 2 metri față de celelalte persoane.
 • 7. Participă la organizarea și desfășurarea competițiilor doar persoanele a căror prezență este necesară, pentru a limita pe cât posibil numărul celor care sunt expuși unui potențial risc de infectare. În acest sens, rugăm participanții să nu aducă susținători la locul evenimentului.
 • 8. Înainte de participarea la curse, sportivii trec prin triajul epidemiologic parcurs în 2 etape: prezinta sau semnează declarația pe propria răspundere referitoare la istoricul medical recent, iar la fața locului le va fi măsurată temperatura prin termoscanare. Prevederile legale în vigoare la această dată interzic accesul și participarea la activități persoanelor a căror temperatură depășește 37,3 °C. În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3 °C, aceasta se raportează direcției de sănătate publică și a celorlalte autorități competente.
 • 9. Toți cei prezenți – competitori, antrenori, organizatori (membrii echipei, voluntari), personal auxiliar, reprezentanți ai presei, etc. – trec prin cele două faze ale triajului epidemiologic și sunt notați într-o lista nominală, pentru a facilita o eventuală anchetă epidemiologică.
 • 10. Întreg personalul implicat în organizarea evenimentului poartă măști de protecție în timpul exercitării atribuțiilor desemnate.
 • 11. Asigurăm pentru toți participanții dispensere de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/ autorizate la intrarea în spațiul destinat evenimentului, în punctele de alimentare/hidratare, în zona de start/finish, în zona de ridicare kit-uri, zonele de campare. La start, participanții vor păstra o distanță fizică de minim 2 metri.
 • 12. Medaliile de finisheri se vor ridica personal de către fiecare alergător care va trece linia de sosire de la un stand special amenajat în acest scop.
 • 13. Festivitatea de premiere se desfășoară cu respectarea distanței recomandate între toți cei prezenți și amenajăm podiumul astfel încât distanța fizică să fie respectată și între ocupanții acestuia.
 • 14. Dacă situația o impune, pentru o eficientizare a măsurilor de distanțare fizică, prezentarea câștigătorilor și felicitările au loc online, la scurt timp după concurs.
 • 15. La punctele de alimentare /hidratare de pe traseu și de la sosire, voluntarii poartă măști de protecție.
 • 16. În tot spațiul evenimentului fiecare participant poartă mască și păstrează distanța fizică față de ceilalți participanți, față de voluntari și organizatori.
 • 17. Apa de la punctele de hidratare este oferită în pet-uri sigilate, cate unul pentru fiecare participant. Alimentele pe care le oferim la punctele de pe traseu sunt ambalate și oferite individual.
 • 18. La toate punctele de alimentare / hidratare de pe traseu, precum și la centrul de concurs, punem la dispoziția participanților și membrilor echipei de organizare dezinfectanți și containere pentru deșeuri (măști și mănuși folosite, etc).
 • 19. Conform legilor în vigoare la data redactării prezentului set de măsuri, prezența spectatorilor în zona de concurs nu este permisă.
 • 20. Afișăm la loc vizibil, în toate spatiile folosite de participanți, postere informative privind regulile de igienă a mâinilor, igiena respiratorie, practicarea responsabilității sociale prin distanțarea fizică și monitorizarea propriei stări de sănătate.
 • 21. Asigurăm în grupul sanitar dispenserelor cu săpun, dispensere cu dezinfectant și prosoape igienice de unică folosință (din hârtie), precum și dezinfecția periodică a grupurilor sanitare cu produse biocide avizate/autorizate.
 • 22. Proceduri în eventualitatea apariției unui focar de infecție pe perioada competiției
  • Organizatorii competiției întrerup competiția în cazul în care descoperă cel puțin un caz de infecție, până la finalizarea anchetei epidemiologice.
 • 23. Participanții care nu respectă măsurile prezentate mai sus și/sau utilizează limbaj inadecvat, ironic ș.a.m.d. față de ceilalți participanți la eveniment vor fi descalificați