Regulament peak trail

* De aici poți descărca în format PDF și materialele necesare participării în cursă

Competiția este organizată de Împlinire SRL, în parteneriat cu Tikaboo România, Florin Alexandru, Profa de mate, și are drept scop promovarea alergării în aer liber și strângerea de fonduri pentru Aşezământul de Copii ”Sf. Ierarh Leontie” 

Prin participarea la această competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului regulament prin semnarea declarației pe proprie răspundere.

Cursele sunt destinate tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical, fizic și mental să susțină acest tip de efort.

Traseul de ULTRAMARATON necesită experiență prealabilă în curse de alergare montană. 

Înscrierea se face prin completarea formularului de înscrierea de pe paginile fiecărei curse. Pentru a ajunge la formular, apăsați pe butonul de înscriere din dreptul cursei dorite.

După înscriere, numele, cursa, categoria, clubul, echipa și starea de validare se înregistrează automat în lista de participare.

Validarea (confirmarea plății) se face automat după plata online sau după primirea dovezii de plată respectiv validarea tranzacției pe extrasul de cont în cazul plății prin transfer bancar direct.

Plata contribuției se poate face până la data de 14 iulie, la prețul aferent perioadei în care se face înscrierea după cum urmeză:

Curse

25 mai – 20 iunie

21 iunie – 5 iulie

6 iulie – 14 iulie

Crosul Iliuță

150

170

190

Semimaratonul Strungăriță

180

220

250

Maratonul Peak Trail

230

250

280

Ultramartonul Giganților

330

350

400

Fiecare participant va trebui să achite o contribuție de participare în care sunt incluse:

1. Pachet de start care va include numărul de concurs

2. Program de antrenament – se solicită prin email la adresa info@transylvania-legends.ro 

3. Produse sponsori

4. Medalie finisher

5. Puncte de revitalizare și suport, pe traseul concursului

6. Băuturi răcoritoare și apă oferite pe traseu și în zonă de Start/Sosire

7. Clasament și diplomă electronică

8. Fotografii

9. Marcarea traseului suplimentar marcajelor turistice

10. Asigurarea asistenței medicale în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori, timpul necesar ajungerii la accidentat fiind în funcție de accessibilitatea traseului.

11. Alte beneficii care vor fi anunțate anterior.

Declarația de participare va fi completată de fiecare concurent la predarea kitului de participare.

Contribuția de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILA și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor. În cazuri speciale, va rugăm să ne trimiteți un email pe adresa info@transylvania-legends.ro

Ridicarea kitului de participare se va face personal de fiecare participant, în funcție de competiția la care participă, respectând programul de la secțiunea Program Eveniment.

Este interzisă continuarea traseului pentru concurenții care nu se încadrează în timpii limită, cei care nu respectă această regulă nu mai sunt considerați în concurs. Siguranța dumneavoastră este prioritară!

Organizatorii iși rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa în cazul în care vremea nu permite desfășurarea concursului în condiții de siguranță pentru participanți (de exemplu furtună cu fulgere și tunete).

De asemenea, în situații excepționale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu inștiințarea prealabilă a celor înscriși.

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start;
– starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri excepționale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau prin apelare la numerele de urgență comunicate.

Retragerea din cursă se va face doar la CP-uri dacă starea fizică permite acest lucru. 

Abateri sau motive care fac obiectul descalificării

– Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, va fi strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la DESCALIFICARE;
– Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu
– Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu
– Nerespectarea regulilor competiției
– Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, voluntari, public, alte persoane
– Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs
– Încercarea de a continua traseul „pe propria raspundere” în afara concursului după expirarea timpilor limită. Acest lucru atrage dupa sine și interzicerea participării ulterioare la evenimentele organizatorilor

Contributia de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Participanților la competiție li se vor aduce la cunoștință, la ședința tehnică, atât măsurile de siguranță luate de organizatori pentru buna desfățurare a evenimentului, cât și măsurile de siguranță pe care fiecare concurent în parte le poate lua în timpul cursei.

Pe toată durata concursului, participanții se vor putea intersecta cu mașini pe drumurile publice, biciclete, turiști sau se pot întâlni cu animale sălbatice.

Orice accident în care sunt implicați participanții la aceste curse, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs, a indicațiilor arbitrilor de traseu și/sau a echipei de Jandarmerie Montană și a regulilor de conduita în trafic impuse de lege va fi exclusiv în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligatie în cazul în care participantul se accidentează. Va exista în zona de start/finish un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului.

Obligatoriu

– Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană, obligatoriu);
– Foiță de vânt/ploaie de minim 10000 BTU. (obligatoriu);
– Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);
– Bidon/flask hidratare min 1 L (obligatoriu);
– Pantaloni lungi sau combinație de colant și jambiere (recomandat în caz de vreme rea);
– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);
– Folie de supraviețuire (recomandat în caz de vreme rea);
– Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat în caz de vreme rea);

Recomandat

– Bentiță/căciulă/șapcă/mănuși (recomandat în caz de vreme rea);
– Bete de trekking (recomandat). Atenție, dacă luați bețele de trekking/alergare cu voi în cursă de la start este obligatoriu să ajungeți cu ele la linia de finish

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.

Recomandăm să aveți în bagajul dumneavoastră echipament de vreme rea pentru a nu fi surprinși de schimbări de ultim moment.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitrii/voluntari!

Vineri 15 iulie

17:00-21:00 – Predare kituri

21:00-21.30 – Ședința tehnică

Sambata 16 iulie

06:00 – Start ULTRAMARATON

07:00-07:45 – predare kit maraton

08:00 – Start MARATON

08:00-09:45 – predare kit semimaraton

10:00 – Start SEMIMARATON

Duminica 17 iulie

8:00-8:45 – predare kit family

9:00 – Start Cros

10:30 – Start Family (părinți + copii)

12:00 – Festivitate de premiere toate competițiile

– Declarația de responsabilitate trebuie completată, semnată si înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului;

– Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 500 de locuri disponibile;

– Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului sau a produselor partenerilor. Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

– Fotografiile si rezultatele de la eveniment reprezintă documente cu caracter public și pot fi folosite în demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fără acordul prealabil al participanților;

– Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării kitului. Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia;

– Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Transylvania Legends. În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email validă vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs prin intermediul unui email.

– Organizatorii pot refuza participarea la cursă a alergătorilor insuficient pregătiți din punct de vedere sportiv, a celor pe care îi consideră a nu avea experiență potrivită traseului la care au ales să participe, a celor fără echipament obligatoriu la start;

– Numărul de concurs trebuie să fie atașat în față și în mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toată perioada concursului. Pierderea numărului de concurs duce la descalificare;

– Cronometrajul se va face individual, iar clasamentele vor fi disponibile imediat după concurs și în zilele următoare cursei. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1;

– Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bețe, haine etc.) nu este permis.

– Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare, vă rugăm, ca în cazul în care nu mai vedeți timp de câteva minute banda să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuati de acolo.