Provocările organizării unui concurs de trail

Mă numesc Hajnal Robert, alerg ultramaratoane de aproape 10 ani și anul trecut, la Transilvania Legends ediția 1,  am avut numărul 1. Acum, acest număr este în cutia cu amintiri, lângă trofeele și medaliile cele mai de preț.

Pot să număr pe degetele de la o mână de câte ori am avut onoarea să am acest număr la o competiție, de alergare montană, și asta face din fapt ceva inedit. Este numărul cel mai râvnit încă de la start, de fiecare alergător, are o însemnătate aparte, la fel cum are și ediția #1 a fiecărui concurs. 

O spun de la început, mă bucur că am fost la startul a două etape de Transilvania Legends, la ediția cu numărul 1 și tare aș vrea să se inventeze mașina timpului ca să pot călători cu viteza luminii și să pot ajunge și la celelalte etape. 

Nu demult am realizat că un concurs de alergare montană este ca o piesă de teatru. Sportivii sunt actorii, decorul este natura, iar regizorii, coregrafii,   sunt organizatorii și voluntarii și Doamne cât de importanți sunt oamenii din spatele scenei, în orice piesă de teatru. Ei informează actorii, îi ghidează și le prezintă regulile jocului. 

Transilvania Legends este un multistage de peste 600 de kilometri. Este o „piesă” greu de pus în scenă. Este un fel de musical în care noi vedem actorii  care cântă, dansează, joacă,  și decorul care se schimbă constant, totul fiind  foarte dinamic. Ce nu vedem, ce e Și desigur, toate aceste aspecte trebuie gândite cu mult timp înainte ca piesa să fie pusă în scenă de către echipa din spatele cortinei. 

La Transylvania Legends „regizorii” își iau rolul foarte în serios și au grijă să te îndrume corect încă de la prima vizită a site-ului

Informațiile sunt admirabil de bine structurate și eficientizate. Pe site găsești informațiile de care ai nevoie fără să te pierzi în ele. Aș spune că site-ul este la fel de bun ca îndrumările precise ale unui localnic atunci când cauți muzeul de artă într-un oraș nou. 

Site-ul este gândit pentru toate cele 3 momente importante ale unui concurs de alergare:  înainte,  în timpul și după cursă.

Înainte de cursă ai nevoie de detalierea etapelor, programul în care trebuie să te încadrezi, când este ședința tehnică, de unde să ridici kit-ul de participare, cine sunt ceilalți participanți

De ce e importantă lista participanților? 

Deseori m-am uitat pe listă și am luat legătura cu acea persoană, văzând că e din oraș cu mine  i-am propus să facem călătoria cu mașina, până la start împreună și desigur vezi cu cine împarți „scena”.

În timpul cursei, „regizorii” s-au dat peste cap și au făcut un sistem de live-traking pentru ca cei dragi să te urmărească de acasă, să vadă că un mic punctuleț de pe hartă, ce te reprezintă, se mișcă pe un itinerar, iar cei dragi vor știi că ești în siguranță.  

Pe lângă asta, pe site, poți vedea unde sunt punctele de control ale fiecărei etape pentru o planificare potrivită, pentru a ști exact ce distanță ai de parcurs și să-ți faci un calcul de câtă apă sau mâncare ai nevoie pentru fiecare secțiune, fiecare etapă

După cursă cu toții așteptăm rezultatele oficiale cât mai rapid și, desigur, fotografiile pe care să le împărtășim cu prietenii. Să arătăm și altora cât de frumoasă e Via Transilvanica, cât de frumoasă e România

!!! Dacă totuși ai ceva nedumeriri, îl poți contacta pe Florin, Ioan sau Adrian și cu siguranță în minutul următor vei avea răspuns la întrebarea ta. 

La finalul unei piese de teatru publicul aplaudă actorii și este un moment când regizorul urcă alături de ei. Este momentul când acesta își arată fața și-și primește recunoștința din partea actorilor și a publicului.

 În alergare, organizatorii, din care fac parte și voluntarii, nu au un astfel de moment însă, dacă m-ați întreba pe mine, la ediția cu #2 a Transilvania Legendsîncepe numerotarea concurenților cu #2 și aș rezerva #1 pentru organizatori și voluntari, căci fără ei această piesă nu ar fi fost jucată. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce mai aștepți?

Înregistrează-te pentru cursa din 2022!